Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Учесници Породичне шетње у Београду затражили су повлачење из скупштинске процедуре закона о родној равноправности, о истополним заједницама и о забрани дискриминације.

Покрет „Двери“ организовао је данас шетњу поводом Међународног дана породице, а лидер покрета Бошко Обрадовић рекао је да се овим скупом славе породични људи, брак, деца, рађање.

Окупљени су затражили повлачење из скупштинске процедуре три, како кажу, антиуставна и антихришћанска закона: о родној равноправности, о истополним заједницама и о забрани дискриминације.

Лидер Двери Бошко Обрадовић предлаже и да се смањи порез онима који су у браку и имају децу.

Породичну шетњу „Двери“ организују већ 12 година, а кажу да им се ове године придружило више од 15 различитих удружења, пренео је Танјуг.

На скупу, који је почео испред Скупштине Србије, Бошко Обрадовић је рекао да је то слика како они замишљају Србију, те поручио да када се „Двери“ буду питале, породица ће бити на првом месту у друштву, јер сматрају да је породична политика најбоља политика за 21. век.

Обрадовић је рекао да је ово тренутак да проговоре у име свих породица које су данас угрожене економски, социјално, еколошки и на сваки други начин и да су се окупили да би их заштитили.

Он је изнео и захтеве „Двери“ да се 15. мај прогласи за државни празник и нерадни дан. Обрадовић је изразио уверење и да је ово дан почетка буђења патриотске, националне, домаћинске, породичне и хришћанске Србије.

На скупу су се виделе страначке заставе, а учесници шетње најавили су да ће након програма испред Скупштине Србије, прошетати централним градским улицама до Калемегдана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here