Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Косовске безбедносне снаге обележавају 12-то годишњицу једнострано проглашене косовске независности двема церемонијама – једној а Хашима Тачија и другу за Аљбина Куртија И Вјосу Османи, пише приштинска Коха.

Прва је одржана у касарни која носи име Адема Јашарија, једног од оснивача тзв. ОВК и њој су присуствовали Курти и Османијева.

Друга церемонија церемонија је одржана поподне, када се војницима обратио председник привремених приштинских институција Хашим Тачи.

„И данас, као и увек, изражавамо захвалност свим светским демократијама које су подржавале Косово током и после рата и које данас доприносе целокупном развоју наше државе“, рекао је Тачи.

Тачи, који је и врховни командант КБС, захвалио се својим припадницима на резултатима који су показани у кризним ситуацијама у региону и где год су то захтевали, преноси Коха.

„Ваша посвећеност и професионализам тестирани су у недавном земљотресу у Албанији, баш као и раније током поплава, када су грађани били у невољи. Ваша професионалност је евидентна свуда на Косову. Ви сте нова војска, али модерна војска“, рекао је председник Тачи.

Курти је приликом обиласка припадника КБС позвао на јединство и превазилажење свих разлика.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here