Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Филм „Делиријум тременс“ редитеља и сценаристе Горана Марковића, у продукцији РТС-а, снимљен после великог успеха истоимене позоришне представе Београдског драмског позоришта, отвориће 54. Фестивал глумачких остварења играног филма „Филмски сусрети“ у Нишу који ће ове године бити одржан од 24. до 30. августа.

Тумач главне улоге у филму Делиријум тременс, Тихомир Станић, који је за улогу у овом филму већ више пута награђиван, верује да не постоји бољи избор за отварање фестивала глумачких остварења у Нишу.

„Горан Марковић, дете великих глумаца, Оливере и Радета Марковића, којима смо симболично посветили филм Турнеја, из своје велике љубави према глумцима и окружењу у коме је провео буквално цео свој и професионални и приватни век, креирао је потресну причу и оду нашој уметности у којој се срећом препознају и људи са друге стране рампе -публика“, сматра Станић.

Прослављени глумац тумачи лик Дагија, чувеног глумца, који преоптерећен великим бројем представа и снимања, спас тражи у алкохолу, али упада у алкохолно лудило – делиријум тременс и завршава у болници.

Тихомир Станић је већ добио награду за најбољег глумца за улогу у овом филму на овогодишњем Фесту, награду „Бата Живојиновић“ за најбољу мушку улогу на „Софесту“, као и награду за најбољег глумца на недавно завршеном “Green Montenegro International” филмском фестивалу на Жабљаку.

Филм је снимљен у продукцији РТС-а по жељи доајена нашег глумишта Предрага Пеце Ејдуса, који је нажалост дочекао само почетак снимања.

Сценарио за представу и филм је такође, написао Горан Марковић, инспирисан управо Пецином судбином, а окружен глумцима од свог рођења, знатижељан да открије шта покреће оне чији живот је глума без обзира на последице која та преданост или, чак, зависност носи.

У филму играју Анита Манчић, Горица Поповић, Драган Петровић Пеле, Нада Шаргин, Миодраг Мики Крстовић, Игор Ђорђевић, Береда Решит, Милица Зарић, Светозар Цветковић, Маша Дакић, Горан Даничић и Срђан Тимаров.

Филм ће се у биоскопима широм земље и региона наћи од 29. августа у дистрибуцији компаније “Fame Solutions”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here