Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

   Један део чланова Главног одбора Демократске странке напустио је данас седницу, а фукционер те странке Бранислав Лечицћ, који је међу онима који су изашли, рекао је новинарима да верује да руководство странке сада нема кворум за одлучивање.

Лечић је рекао да је тражио реч, али да је није добио, што се први пут догодило у ДС и оценио да ДС одлази од своје суштине.

“Мислим да ће ово оставити озбиљне последице на функционисање ДС зато што је немогуће да из ДС нестане демократије, јер оног тренутка када се то деси, мислим да смо попуно поражени у целој земљи”, истакао је Лечић.

На питање како коментарише обраћање Небојше Зеленовића, који није члан ДС, Лечић је рекао да би то имало смисла да је дошло до уједнињења ДС, али сада са позиције шефа друге политичке странке да расправља и утиче на политику, уређење и финансије ДС није примерено.

Како је рекао, то је само један од разлога због којих су неки чланови ГО напустили седницу, а реч је о незадовољсту генерално зато што се демократија у ДС укида.

За разлику од њега Небојша Зеленовић, председник странке Заједно за Србију, говорио је на ГО што је изазвало негодовање појединих чланова.

Зеленовић је рекао да даје пуну подршку председнику странке Зорану Лутовцу и његовој храбрости да се избори са проблемима у којима се нашла ДС и додао да је дошао тренутак за процес уједињење и да верује да без јаке и снажне ДС нема ни јаке и снажне Србије.

Члановима ГО обратио се и председник ДС Зоран Лутовац који је рекао да ако ДС жели да врати поверење грађана мора да почива на солидарности, а не на сплеткарењу, те да морају да отовре простор онима који су посвећени странци, а не онима који калкулишу и мешетаре.

Као други корак у враћању повререња у ДС Лутовац је навео да ДС мора да покаже да је странка која враћа своје дугове и да ће покушати да добије поверење грађана да се ДС финансира самостално и да не зависи ни од тајкуна ни од буџета како би доносила исправне одлуке.

Лутовац је предложио да се формира Одбор за финансијско управљање и контролу, који би се бавио финансијама, а чинили би га угледни чланови.

Новинарима је незванично речено да је шеф информативне службе ДС Биљана Максимовић добила отказ зато што је напустила седницу ГО.

Поред Лечића, седницу су напустили и посланици Александра Јерков, Радослав Миличић, Балша Божовић, некадасњи министар Слободан Милосвљевић …

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here