Mesto za reklamu

02.10.2019.

Обележавање 50. рођендана међународне манифестације деце Европе “Радост Европе” почиње данас у Београду и трајаће до суботе, 5. октобра.

Дечије стваралаштво, игра, песма, другарство, разумевање другог и другачијег – синоними су за “Радост Европе”, највећу дечију међународну манифестацију у региону, која сваке године у Београду окупља децу од седам до 14 године из целе Европе.

Манифестација је носилац ЕФФЕ 2019-2020 етикете квалитета додељене од стране Европске комисије.

Традиционално већ пет деценија, у оквиру ове манифестације деца из других земаља долазе у Београд где су смештена у београдским породицама својих вршњака.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је раније да ће ове године у Београд доћи деца из 22 европске земље, као и из Кине.

“Деца ће бити смештена у породицама својих вршњака и провешће лепо време у Београду у спортским такмичењима, уметничком надметању, дружењу, осликавању мурала у школама чији ђаци учествују у програму”, казао је Весић.

Централна прослава јубилеја почеће карневалом у центру Београда, односно свечаним дефилеом костимираних учесника манифестације.

Поред оркестра који ће предводити свечани дефиле, на карневалу у Кнез Михаиловој улици и на Калемгдану наступиће многобројне музичке и плесне групе, мажореткиње, кловнови на штулама и многи други извођачи који ће забављати малишане.

Наредног дана у Дечијем културном центру малишане из 22 европске земље очекују концерти “Сусрети пријатељства”.

Своје најбоље наступе учесници манифестације ће показати у на гала-концерту 5. октобра у Центру “Сава”.

Поред музичко сценских програма малишани ће моћи да посете изложбу награђених радова 21. Међународног ликовног конкурса “Радост Европе”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here