Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Легендарни српски кошаркаш Дејан Бодирога биће у петак именован за председника Евролиге, преноси специјализовани портал “Јурохупс”. Вест да ће Бодирога постати први човек Евролиге појавила се први пут у мају ове године, а сада се изглрда и потврђује.

Бодирога ће на састанку Борда акционара бити предложен за председника Евролиге, док би Маршал Гликман требало да буде нови извршни директор уместо Ђордија Бертомеуа.

Гликман је бивши консултант Евролиге, док ће Бертомеу задржати саветодавну функцију током уводних неколико месеци рада новог руководства.

Специјализовани кошаркашки портали преносе да је на састанку акционара било одређених неслагања, пошто су шпански и турски клубови били за Бертомеуов останак на функцији.

Међутим, већина клубова је била против Бертомеуа, а онда је одлучено да Бодирога преузме новоформирану функцију.

Власници Евролиге већ дуже време размишљали су и донели одлуку да Бодироги повере ту функцију јер од њега очекују да као неко ко се разуме у кошарку у потпуности трансформише и препороди такмичење.

Уз то се наводи да прослављени ас поред угледа, каријере и знања које има, одлично познаје менталитет у већини земаља одакле долазе клубови из Евролиге, као и да је додатна предност то што говори енглески, италијански и шпански, а служи се и грчким језиком.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here