Mesto za reklamu
  1. апр 2019.

Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто кингса, продужио је уговор са екипом из Калифорније до 2023. године.  Како преноси The Atlethic, легендарни српски кошаркаш добио је апсолутно поверење власника Вивека Ранадива и потом отпустио тренера Дејва Јејгера.

Према изворима америчког портала, све је било у рукама Дивца који је одлучио да да отказ досадашњем шефу стручног штаба.

Јејгеру је остала још једна година уговора (пет милиона), а како је у прошлости имао несугласице са Дивчевим асистентом Брендоном Вилијамсом, очекивало се да Дивац реши ту ситуацију.

Због тога је Владе заказао састанак са тренером Јејгером, али и Вилијамсом, а резултат је поприлично необичан – отказ обојици стручњака.

Тренер Сакрамента је ове сезоне обавио сјајан посао, Кингсима је замало измакао плеј-оф, али су остварили највише победа у лигашком делу сезоне још од 2005/2006.

Дивац се у Сакраменто вратио 2015. године као потпредседник кошаркашких операција, а само неколико месеци касније дошао је на функцију генералног менаџера.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here