Mesto za reklamu

15.11.2020.

Противници америчког председника Доналда Трампа напали су у Вашингтону његове присталице и заузели најмање један хотел у центру града, што је навело полицију да употреби бибер-спреј за насилно растурање масе, јавио је дописник Спутњика.

Око 300 хиљада људи окупиле су се у главном граду САД, у близини Беле куће, у знак подршке Трампу понављајући његове тврдње да му је украдена изборна победа у масовној шеми превара.

Учесници протеста су се потом упутили ка згради Врховног суда. Постојала је забринутост да би могло доћи до сукоба јер су се у близини у знатно мањем броју окупили  и противници Доналда Трампа, који се окупљају још од протеста “Црни животи су важни”.

Скуп је углавном био миран, али по завршетку демонстрација када је огрома број људи већ разишао, Трампови противници. који су били окупљени неколико стотина метара од Беле куће почели су да насрћу и малтретирају усамљене учеснике протеста који су се враћали у хотеле у којима су одсели.

Репортер Спутњика јавио је да је одузета застава једном од Трампових присталица, да је малтретирана породица са децом, а црвена капа МАГА („Учини Америку поново великом“, Трампова парола) стргнута је једном човеку с главе.

Према писању Вашингтон поста, једна особа је убодена у тучи између две велике групе.

Два полицајца су повређена, а огласило се и неколико противпожарних аларма током протеста.

После сукоба, Трамп је захтевао од полиције да ради свој посао и назвао је левичарску групу Антифа “олошем”.

Полиција која је била на редовном задатку обезбеђивања мирних демонстрација морала је да реагује како би разбила сукобе и спасила Трампове присталице. Најнасилнији нападачи су ухапшени.

Представници закона заштитили су и “Капитол Хилтон” након што је насилна гомила опколила хотел који се налази у центру града и у којем се налазила група Трампових присталица.

Полицајци су касније употребили физичку силу и бибер-спреј да би растерали демонстранте који су почели да уништавају паркиране аутомобиле.

Један снимак приказује нешто што је изгледало као преметање уличне тезге, усмеравање ватромета на људе који једу у ресторану, мушкарца којег је руља срушила и више пута шутирала, а старијег Трамповог присталицу на бициклу претукли су и полили га некаквом течношћу.

Контрамитингаши су такође ухваћени како пале Трампове капе и заставе, које су очигледно уграбили од демонстраната.

На Твитеру се поводом нереда огласио и Трамп делећи снимке и коментаришући да то ради „хумана радикална левица“ и говорећи да је „АНТИФА шљам отишао са поподневног скупа само да би се вратили када 99 одсто масе оде, како би вређали старије људе и породице. Полиција је дошла касно. Градоначелник није урадио свој посао“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here