Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

У оквиру пројекта „One stop shop“ представљена је е-платформа buyserbian.com коју је припремила Привредна комора Србије уз подршку Програма Уједињених нација за развој (UNDP) са циљем промовисања и повећања извоза у агробизнису, побољшања конкурентности српске пољопривреде, као и унапређења перформанси објеката за прераду. 

„Идеја платформе је да помогне извозницима, првенствено онима који извозе у Руску Федерацију, али је овај концепт применљив и за друга тржишта. Постављањем своје понуде на платформу, српски извозници постају доступни руским партнерима, који ће имати могућност претраге свих роба који се налазе на сајту. Осим тога, корисници платформе могу на једном месту пронаћи сву правну регулативу и царинске процедуре, неопходне за извоз на руско тржиште. Такође, платформа садржи и листу малопродајних трговинских ланаца“, објаснио je Вељкo Јовановић, директор Сектора пољопривреде у Привредној комори Србије.

Е-платформа је усмерена на побољшање извоза најважнијих пољопривредних сектора као што су месна и млечна производња, воће и поврће, као и сви други сектори чији су производи високог квалитета додате вредности.

„Министарство пољопривреде и Влада Републике Србије настојe да отворe нова тржишта за произвођаче и извознике, кроз споразуме о слободној трговини. Ова платформа ће створити добре предуслове да се руски привредници на најнепосреднији, најбржи и најефикаснији начин упознају са понудом српских произвођача“, нагласио је Сенад Махмутовић,  државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Горан Симуновић, координатор пројекта Aid for trade u UNDP, објаснио је да се пројекат бави јачањем капацитета извозника, као и прилагођавањем легислативе која би требало да омогући поједностаљење извозних процедура.

Привредници који су присуствовали презентацији указали су на потребу и корисност оваквог алата  који треба да омогући лакше повезивање српских извозника са руским партнерима.

„Српска стварност“ / ПКС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here