Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Специјални суд одредио је притвор до 30 дана директору ЈП “Инфраструктура железнице” М.Ј. осумњиченом за примање мита, док ће се тројица осумњичених за давање мита бранити са слободе. Како су неки медији пренели да је директор мито већим делом предавао ресорном министру, преносимо писмено реаговање надлежног Министарства Владе Србије.

Судија за претходни поступак је одбио предлог тужилаштва да одреди притвор члану Надзорног одбора Привредног друштва “Ратко Митровић” из Новог Сада Д.Б., као и двојици новосадских адвоката.

Претходно су у току дана сви саслушани пред тужиоцем.

Наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал, директор “Инфраструктура железнице” се терети за примање мита, а остали за давање мита.

Они су у суботу ухапшени по налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је директор “Инфраструктура железнице” примио мито од 10.000 евра преко посредника у службеним просторијама.

Тужилаштво је након тога саопштило да се сумња да је директор “Инфраструктура железнице” неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП “Инфраструктура железнице” по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали директору.

Медији су пренели да је М.Ј. пред истражним органима оптужио ресорну министарку да је новац који је добијао њој предавао. Тим поводм огласила се  потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.  

Изјaвила је данас да ни на који начин није учествовала и да нема никакве везе са оптужбама због којих је ухапшен в. д. генералног директора “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић.

“Разочарана сам понашањем директора Јевтића и свиме што му се ставља на терет. Поздрављам рад државних органа у расветљавању свих чињеница везаних за овај случај. По томе се види да Србија данас није више иста земља као што је била.

Од надлежних правосудних органа очекујем да ураде све што је у складу са законом, а ја сам им доступна у сваком тренутку”, истиче Михајловић у саопштењу објављеном на сајту ВладеСрбије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here