Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Полиција ће у наредном периоду обезбеђивати све скупове пријављене у складу са позитивним законским прописима и утврђеним процедурама, али не може обезбеђивати кретање грађана дуж магистралних и других путева речено је на састанку директора Управе полиције Веселина Вељовића са представницима Митрополије црногорско-приморске.

На састанку су договорене заједничке обавезе и одговорности поводом јавних окупљања – литија, која се организују због несалагања са усвојеним Законом о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница.

И после састанка директора Управе полиције са представницима Митрополије црногорско-приморске, Веселин Вељовић остао је при ставу да ће полиција обезбеђивати само окупљања пријављена у складу са законом.

“Полиција ће у наредном периоду обезбјеђивати све скупове пријављене у складу са позитивним законским прописима и утврђеним процедурама”, наводи се у саопштењу Управе полиције Црне Горе.

Представницима Митрополије црногорско-приморске предочен је став Управе полиције да полиција убудуће не може обезбеђивати кретања грађана дуж магистралних, регионалних и локалних путева због безбедности свих учесника у саобраћају.

Како се наводи у саопштењу Управе полиције Црне Горе, ово се не односи на дефинисане и пријављене трасе градских литија.

“Технички детаљи у вези одржавања безбједности на литијама у наредном периоду прецизније ће се дефинисати међусобним договорима и о томе ће јавност бити благовремено обавијештена”, наводи се у саопштењу.

Митрополија црногорско-приморска јуче је саопштила да је затражила хитан састанак са директором црногорске полиције Веселином Вељовићем због најаве да полиција неће обезбеђивати литије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here