Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић разговарала је данас са привредницима у Општини Брус о привредном амбијенту и начинима за његово унапређење.

Атанасковић је истакла да је дијалог између привредника и државе од великог значаја за развој економије, информишући овом приликом саговорнике о програмима Министарства привреде који су им на располагању.

Она је навела да је у буџету за подстицај привреди за ову годину издвојено 17,6 милијарди динара.

За подстицаје за директне инвестиције издвојено је нешто више од 15 милијарди динара, две милијарде динара издвојене су за неколико програма подршке сектору малих и средњих предузећа и предузетништва, док је у буџету планирано око 1,6 милијарди динара када је реч о инфраструктурним пројектима и мерама регионалног развоја, рекла је министарка.

Према њеним речима, укупно одобрена бесповратна средства за Брус у периоду од 2015. до 2020. године износе приближно 25 милиона динара, док је вредност остварених укупних инвестиција у истом периоду кроз програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме, кроз развојне пројекте и кроз финансијску подршку за почетнике у пословању, нешто већа од 102 милиона динара.

Она је позвала привреднике да осмисле добре пројекте и да аплицирају за средства Министарства привреде.

Морамо да радимо на томе да задржимо нашу децу у Србији. Ми имамо вредне и талентоване људе, морамо да их подржимо како бисмо сви заједно унапредили привреду наше земље, а самим тим обезбедили још бољи животни стандард, закључила је Атанасковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here