Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се у Вашингтону са директором Федералног истражног бироа (ФБИ) Кристофером Врејом.

Стефановић је упознао Вреја са актуелном безбедносном ситуацијом у Србији и региону и нагласио да је наша земља поуздан међународни партнер у борби против свих видова криминала.

Министар је том приликом подсетио и на учешће српске полиције у међународним акцијама откривања организованих криминалних група у сајбер простору, као и на конкретне кораке које је Србија предузела у борби против прања новца и остварене резултате у овој области.

Он је оценио да је сарадња МУП-a и ФБИ добра и интензивна, али да постоји и воља и намера да се унапреди, посебно у области борбе против организованог криминала, тероризма и високотехнолошког криминала.

Директор ФБИ похвалио је сарадњу са Министарством унутрашњих послова, истакавши да управо добра сарадња даје резултате у борби против организованог криминала.

Он је исказао захвалност МУП-у на брзим реакцијама и бројним успешним заједничким активностима, нагласивши да постоји простор за даље унапређење сарадње у области борбе против високотехнолошког криминала.

Стефановић и Вреј су постигли сагласност о томе да је подизање капацитета обе институције од великог значаја, те су теме састанка биле и заједничке обуке, као и могућности будуће сарадње Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Србије и Тима за спасавање ФБИ.

Саговорници су на крају састанка још једном потврдили да је досадашња сарадња била добра, као и да ће у будућности заједно радити на њеном унапређењу, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Српска стварност“ / mup.gov.rs /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here