Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да је БиХ земља заробљена најчешће максималистичким захтевима бошњачке политике и да не може да реши ниједан озбиљан проблем.

Додик је рекао да бошњачка страна настоји да кроз сваку, па и минималну ствар, наметне причу о централизацији или покуша да буде одлучујући фактор у свему.

“То је нешто што се рефлектује и на Граничну полицију. БиХ изворно има само девет овлашћења, једно до њих су миграције. БиХ је показала да не зна да управља њима”, рекао је Додик, преносе бањалучке Независне новине.

Оценио је да се до сада се у вези са проблемом миграција само пребацивала одговорност са једног на други ниво власти.

“Сада видимо каква је катастрофа у Унско-санском кантону где је концентрисно 10.000 мииграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева – да су они ту на неки начин добродошли и да један део тог политичког естаблишмента политичког Сарајева рачуна да ће они ту и да остану”, нагласио је Додик.

Истакао да је то оно што се коси са интересом Срба и Хрвата и да су зато морали да имају различите приступе о том питању.

Поновио је да је последњих месеци политичком Сарајеву најважније да, наводно, због миграната постави Оружане снаге БиХ на границу, и поручио да се то неће десити.

“Kључно је питање зашто бисмо постављали војску на границу са Србијом. Они не желе да решавају питање Граничне полиције да би изазвали проблем који желе да решају ангажовањем војске”, рекао је Додик.

Навео је да се одлука о ангажовању Оружаних снага доноси консезусом у Председништву БиХ, чији је он члан, па због тога неће ни бити донета.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here