Mesto za reklamu

22.05. 2019.

Са Комшићем сам завршио персонално и политички, казао је за Н1 председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, након што је Жељко Комшић, такође члан Председништва, поднео кривичну пријаву против њега због изјава на обележавању годишњице Трећег пешадијског пука Оружаних снага БиХ.

Додик је рекао да је до сада имао доста пријава и претњи, Комшићев потез оценио је као политичку игру, а њега као политички маргиналну личност.

“Ето му његова тужба, што се мене и њега тиче, политички смо завршили. Пошто смо део једног истог тела, покушао бих да схватим о чему се ради, али он се одлучио за такву ствар. Он игра своју политичку игру и то припада људима који су политички маргинални. Завршили смо, персонално смо завршили, политички немамо шта да радимо. Оно што буде у интересу народа којег ја представљам, наравно да ћу подржати, ја не могу да бирам чланове Председништва”, рекао је Додик.

Председавајући Председништва БиХ је додао и да неће тужити Комшића, оцењујући да се превише пажње поклања питањима попут униформе војника Оружаних снага, а не питањима попут роминга.

Хрватски члан Председништва Жељко Комшић рекао је поводом Додикове изјаве да “да не зна ни да је нешто започео са њим”.

Комшић је, такође за Н1, рекао и да “Додик има право да се љути” и да настоји да се “непристојно и насилно наметне” као арбитар ствари које се тичу правосуђа Босне и Херцеговине.

“То је недопустиво. Не може члан Председништва себи допуштати да он пресуђује сходно својим политичким ставовима. Што се тиче кривичне пријаве, Додик има право да се љути, али превасходно на себе. Ја га нисам подстрекивао да ради и говори то што је радио и говорио. Препоручио бих му да смири нерве, то је боље и за њега, и за оне које представља”, рекао је Комшић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here