Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да се Кристијан Шмит лажно представља као високи представник, јер он то није и додао да оно што Шмит промовише као своју агенду није у надлежности високог представника.

„Оно што Шмит овде промовише као своју агенду апсолутно није у надлежности високог представника, што говори о томе да само треба имати појачану сумњу и неприхватање таквог лика. Видим да се Кристијан Шмит расипа неким оптимизмом и покушава да наметне агенду коју само он има о себи. Оно што Шмит најављује то није била улога високог представника у БиХ ни у прошлости“, истакао је Додик.

Кристијан Шмит који нема подршку Русије и Кине али ни Републике Српске већ је говорио о првим корацима. Говорио је о Изборном закону, европским интеграцијама и усклађивању законодавства када је реч о Европској Унији.

„То су глупости, чак ни Педи Ешдаун није улази у то, па сад долази Шмит да нам након толико времена улази у то. Шмит нема никакве везе са европским путем БиХ. Европски пут је увек био власништво домаћих политичких снага. Они игноришу озбиљне напретке овде који су урађени и стално све држе проблематичним, јер ако каже да је стање добро онда је бесмислено да постоји“, додао је Додик.

Коментаришући данашњу изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића, Додик је рекао да Изетбеговић не пропушта прилику да узнемири народе у БиХ, а посебно то чини на обележавањима ратних годишњица, попут данашње у Гацку.

„Када с такве манифестације чујете да ће Бошњаци да се освете, онда нама у Републици Српској не пада ништа друго на памет него да би и Бакир, као и отац му, опет жртвовао мир. Онај је жртвовао мир за БиХ, а овај би га жртвовао за освету. Индикативно је да сви позиви бошњачких и политичких и верских ауторитета за миром и праштањем некако заврше с осветом“, нагласио је Додик, преноси РТРС.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here