Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Члан Председништва Босне и Херцеговине (БиХ) Милорад Додик изјавио је данас да ће на посебној седници Народне скупштине Републике Српске (РС) бити предложено одбацивање бонских овлашћења високог представника у БиХ (ОХР) као незаконита, као и све последице таквих понашања високих представника, јавља Радио слободна Европа (РСЕ).

“Неки ће рећи, зашто баш сада, баш зато да се не би схватило да смо ми прихватили кршење прописа Дејтонског споразума. Биће записано у историји и свуда да су они преваром покушали да моделирају политички систем и то су чинили све до тренутка док Република Српска није снажно одбацила такав приступ и модел високих представника”, рекао је Додик новинарима у Српцу.

Он је, како преноси РСЕ, најавио да ће Колегијум Скупштине РС “ових дана утврдити тачан датум одржавања посебне седнице”, наводећи како би седница требало да буде одржана око 5. новембра.

Додик је рекао како посебна седница “има амбицију да пружи одговоре на одређене изазове”, не само о декларацији Странке демократске акције (СДА), “него и на многе друге”.

То се, према Додиковим речима, односи “пре свега на понашање високих представника и безакоње и међународни криминал који су чинили и који су ишли за тим да су РС мимо Дејтонског споразума наметнули бонска овлашћења и користили их да би променили политички систем”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here