Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Нема пута БиХ у НАТО, поручује српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, као одговор на спекулације да је договором са Бакиром Изетбеговићем (СДА) и Драганом Човићем (ХДЗ) одустао од политике војне неутралности Републике Српске.

Дoдик каже за Танјуг да Годишњи национални план реформи (АНП), који је корак ка интеграцији БиХ у НАТО, неће бити послат у Брисел, јер се Република Српска противи уласку БиХ у тај војни савез и не жели ниво сарадње који би био већи од оног који тренутно има Србија.

“Пута у НАТО нема. Ми смо везани за Србију у том погледу. Ако Србија за сто година уђе у НАТО и ми ћемо. Ако Србија за 300 година не уђе у НАТО, нећемо ни ми, све док ја и моја политичка опција руководимо тиме. Партнерство за мир и ИПАП, то је сасвим довољно, па ако не ваља НАТО, нек се повуку из тога”, нагласио је Додик.

Додик је на тај начин одговорио на критике опозиције у РС да је потписивањем Споразума о принципима за формирање Савета министара са Изетбеговићем и Човићем одустао од политике војне неутралности Републике Српске и учинио уступак Федерацији БиХ, али и на спекулације јавности око тога да ли ће АНП бити упућен у седиште НАТО у Бриселу.

Каже и да није сигуран да ће Савет министара бити формиран у року од 30 дана, на којем је сам инсистирао.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here