Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

„Зар да ме чува сипа која је пре три месеца хтела да ме ухапси и да ми претреса кућу ?

Председавајући  Председништва БиХ, Милорад Додик, истакао је да неће одустати од тога да га чува полиција Републике Српске, јер, како је рекао, неће да буде глинени голуб.

Додик је за Алтернативну телевизију потврдио да је на службени мејл његовог шефа кабинета стигао акт Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ којим га обавјештава да ниједна полицијска агенција, изузев припадника Дирекције, у зграду Предсједништва БиХ не може уносити оружје.

Акт, који потписује директор Дирекције Мирсад Вилић, стигао је послије поноћи.

Прије неколико дана је Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, потврдио да ће Додика и даље обезбјеђивати припадници МУП-а Републике Српске.

Лукач је тада појаснио да Закон о дирекцији омогућава да људи који су до сада били пратиоци Милорада Додика то и остану.

Додик је раније рекао да ће га у Сарајеву искључиво штитити Полиција Републике Српске јер само у њих има повјеења.

„У те неке заједничке јединице немам повјерење. Неће ме они обезбјеђивати. Имаћемо сарадњу са Владом Републике Српске, не треба ми обезбјеђење на нивоу БиХ. Зар да прихватим да ме чува СИПА која је прије три мјесеца хтјела да ме хапси, затвара и претреса моју кућу?!“, рекао је тада Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here