Mesto za reklamu

16.05.2019.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је 12. мај Дан Војске Републике Српске и да је то дан сећања, дан присећања на жртве и на важне битке.

– Тај дан припада емоцијама и сећању на Војску Републике Српске – рекао је Додик.

– У Закону пише да Трећи пешадијски пук баштини традицију Војске Републике Српске. Шта би била традиција, него све то о чему смо говорили? Комшић има право на тужбу, видећемо – навео је Додик.

На питање да ли је тражио сагласност Министарства одбране, одговорио је да је он њима надлежан, а не они њему.

– Мени су објаснили правила да Пук има право на пуковску униформу. Шта је ту проблем? Што ће мени сагласност Министарства одбране? Ја сам њима надлежан, нису они мени. Ја сам тај који је врховни командант, нису они – рекао је председавајући Председништва.

Навео је да Трећи пјешадијски пук, као и остали, имају право на пуковске униформе.

– Наше је опредељење да то буде она црвено-плава. Не занима ме шта они у Сарајеву раде. Могу да уведу 5.000 у резервни састав, ја нећу проговорити ниједне речи. ОС БиХ су биле употребљене у Гацку када је подизан споменик усташама, јесмо реаговали, али шта сад? Нико није рекао да ће то бити рат – истакао је Додик.

Он је рекао да је реч о свечаности обележавања Дана Војске Републике Српске.

– Ево нека буду релаксирани сви, уколико и на то буду дигли галаму, наћи ћемо начина. Узећемо, постројићемо се, обучемо један део људи, ставићемо на стадион Борца и облежићемо. Хоћете нам и то забранити? Нећете наравно. Каква је ово сад галама одједном? Али нема проблема, биће постројено и биће урађено на најбољи могући начин – казао је Додик и додао – пошто они нама то бране, сада тражим и то ћу урадити да се направе униформе за један део момака који неће имати оружје, али ће имати униформе. Ако не можемо у касарни Козара, још боље.

„Српска стварност“ / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here