Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, али и којом се “изражава недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид”, преноси РТРС.

Саветник за унутрашњу политику српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић рекао је да Милорад Додик позива све грађане Републике Српске који то желе да својим потписом на ту петицију одбију да се српском народу и свим грађанима Српске забрањује право на слободу мишљења, као и да што масовнијим потписивањем те петиције одбију “политичке манипулације једног дијела Запада који желе да једино српски народ у Европи буде окарактерисан као геноцидан”.

Нагласио је да се не сме заборавити да је Инцко тај срамни чин наметања таквог закона урадио баш на дан када је после сарајевског атентата Аустрија, из које долази Инцко, упутила ултиматум Краљевини Србији.

“Ми из Српске то не смијемо заборавити и ми из Српске из принципа не смијемо на ово пристати”, рекао је Ковачевић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here