Mesto za reklamu

11.09.2021.

У манастиру Ждребаоник, код Даниловграда, састали су се митрополит црногорско-приморски Јоаникије и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик који је поручио да цркву треба чувати јер је она гарант нашег опстанка.

Црква је заједно са народом сачувала наше светиње и то ће обележити ово време, истакао је Додик на састанку са митрополитом.

„Без обзира колика била сила са друге стране, наша упорност и наша љубав могу то све да истрпе, и да одбранимо наше базичне вредности. То сте показали и пре седам дана“, обратио се Додик митрополиту Јоаникију.

Додик је за Јоаникија рекао да је прави човек за митрополита и да верује да ће он окупити све људе.

„Ако изгубите идентитет, изгубићете све. Да није било цркве не би било ни нашег народа кроз историју. Зато цркву треба чувати јер је она гарант нашег опстанка“, казао је Додик.

Истакао је да је политика нешто друго од цркве и тако треба остати, јер црква има своју мисију.

„Наша црква је извор уточишта и наде“, казао је Додик, пренео је „Дан“.

Додика је дочекао митрополит Јоаникије који је рекао да је српски члан Председништва БиХ, у немогућности да присуствује устоличењу на Цетињу 5. септембра, данас дошао да му честита.

„Из Републике Српске увек чујемо поруке братског помирења“, казао је митрополит, даривајући Додику икону Богородице и благословивши Додика и Републику Српску.

Митрополит Јоаникије је рекао да је Милорад Додик био глас разума из Републике Српске према Црној Гори, као и глас мира и братског помирења, пренео је РТРС.

Манастир Ждребаоник је манастир Српске православне цркве који се налази на левој обали реке Зете у Секулићима, надомак Даниловграда.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here