Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик разговараo je у Београду са патријархом српским Иринејом о предстојећој посети Ватикану.

Разговори су одржани у Патријаршији иза затворених врата. После састанка Његова Светост Иринеј и Председник Додик су дали изјаве медијима.

Патријарх Иринеј је рекао да председник Додик иде на важан пут и да га поздравља.

“Ми смо црква једна, Римокатоличка је друга црква. Ми смо блиски, много више нас сједињује него што нас раздваја. Садашњи папа је човек у кога свет има пуно поверења.

Има пуно особина епископа хришћанскога, и човека. Драго нам је све што чујемо о њему, а ово ће бити прилика јединствена да председник лично са њим разговара о проблемима који се тичу и католичке цркве и нашег народа”, истакао је поглавар СПЦ.

Председавајући Председништва РС, Милорад Додик истакао је да власти РС са Српском православном црквом, не само на простору Српске, већ и Федерације имају одличну сарадњу.

“Власти РС улажу значајна средства у обнови наших цркава. Скорији пример тога је Саборна црква у Мостару, где је господин Вучић, када је боравио заједно са мном, обезбедили смо  неопходни новац да се тај саборни храм потпуно обнови и да се на тај начин обнови и верски живот у самом Мостару”, навео је Додик.

Милорад Додик ће се са папом Фрањом сусрести у петак, 26. априла.

„Српска стварност“ / СПЦ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here