Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је БиХ морање за Србе, који, како је рекао, јесу спремни да чувају мир, али не и да трпе тортуру бошњачке политичке елите.

Милорад Додик је у Београду, где је присуствовао промоцији питомаца Војске Србије, рекао да ће у Републици Српској веома добро прочитати декларацију СДА, која би данас требало да буде усвојена на Конгресу странке, а у којој се, између осталог, наводи да је примарни и дугорочни циљ те политичке опције СДА “Република БиХ”.

Поручио је да никакве “Републике БиХ” нема и да, што се тиче Срба, постоји само Република Српска.

“Уколико је њима дозвољено да раде нешто тако, онда је сасвим нормално да ми сматрамо да је нама дозвољено да се бавимо питањем самоопредељења до отцепљења. Дакле, немамо ниједан разлог да будемо са другима који нас не желе и који не желе да прихвате те реалности”, казао је Додик, пренела је Срна.

Приметио је да СДА већ дуго негира БиХ и да би Бошњаци хтели “БиХ по своме”.

Поновио је да је извориште декларације СДА Исламска декларација Алије Изетбеговића, која је јасно указала на који начин и шта треба да раде.

“Ово је само једна фаза онога што они крајње желе да ураде, али нема БиХ без Републике Српске. Нико ваљда није довољно луд, наиван и блесав да помисли да би неко само укинуо Републику Српску. Они је сигурно не могу укинути јер немају ни разлога, ни могућности да то учине”, навео је српски члан Председништва БиХ.

Истакао је да БиХ одржава међународни фактор, а разједињава ово што ради СДА.

“Нама није уопште једноставно да прихватимо да се налазимо у БиХ, али прихватамо дејтонску БиХ. Они очигледно нису хтели ни да виде, ни да чују, ни да одрже Републику Српску и то ми знамо”, рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ каже да у таквој консталацији БиХ нема никакве будућности, јер је место трпљења за све, очигледно и за Бошњаке који су незадовољни.

Додао је да су, с друге стране, Срби задовољни Републиком Српском и они ће је водити тако да у сваком тренутку буде спремна за свој самостални пут.

Република Српска је, истакао је Додик, једина на простору БиХ која може да буде самоодржива, а то не може ни БиХ, ни Федерација БиХ, “јер када би се из њих макли странци, исте ноћи би нестале”.

Према његовим речима, подвала је неолиберални приступ за који су сматрали да треба да прихвате као свој, као што су биле и многе друге подвале од Дејтонског споразума па до данас.

Додик је поновио да су и бонска овлашћења подвала и превара, што је потврдио и дипломата Карл Вестендорп када је говорио да је то против Дејтонског споразума.

“На том противдејтонском споразуму они су направили данашњу БиХ и сада кажу ‘дајте нам правну државу’. Какву правну државу када је настала на неправу”, упитао је Додик.

Истиче да је све у континуитету превара.

“То је само један очигледан пример на који начин они мисле да наметну вољу другима. Те воље нема, што значи да никакве ‘Републике БиХ’ нема”, закључио је Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here