Mesto za reklamu
  1. 0 01. 2019.

„ОТЕЛИ СУ НАМ ВОЈСКУ А САДА ПОКУШАВАЈУ ДА НАМ РАЗВЛАСТЕ ПОЛИЦИЈУ“

Председавајући члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Полиција Републике Српске једна од најјачих институција и да није случајан континуирани напад на њу, како би Српска остала без суштинских елемената државности.

Он је истакао да има појединаца који нису задовољни радом полиције и да то постоји свуда, али да је полиција једна од најјачих институција Српске и да сасвим сигурно није случајан континуирани напад на њу.

„Рачуна се на то да треба развластити још полицију у Српској, што би значило развлашћење свих њених суштинских елемената државности“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци послије полагања вијенаца на споменик погинулим борцима Војске Републике Српске на бањалучком гробљу „Свети Пантелија“ поводом Дана Републике.

Он је истакао да се држава заснива и на примени силе коју упражњавају полиција и војска.

„Отели су нам војску и сада покушавају да нам развласте полицију. Ово друштво је стабилно и мирно и поред појединачних случајева, а полиција обавља своје послове на најбољи могући начин и чини важан сегмент сигурног и здравог друштва у Српској“, закључио је Додик.

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године у Сарајеву као Република српског народа у БиХ одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ.

Република Српска свој први Устав добила је 28. фебруара 1992. године под називом Устав Српске Републике БиХ.

„Српска стварност“ / Срна /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here