Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Закон о слободи вероисповести , који је рано јутрос усвојила црногорска скупштина, не служи на част држави која говори да се залаже за права свих својих грађана, јер је текст закона дискриминаторски за Цркву, која окупља највећи број верника у Црној Гори.

„С обзиром да Црна Гора има уговоре и са Католичком црквом и исламском и јеврејском заједницом, не могу се отети утиску да је овај закон писан и усвојен само да се нанасе штета Српској правослваној цркви (СПЦ). Због чега се црногорска власт определила за овакав корак није јасно, посебно ако се зна да је Закон директно уперен против Митрополије црногорско-приморске, која је ту исту државу створила“, истакао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ нагласио је да је народ Републике Српске и данас уз браћу у Црној Гори и биће уз њих и у њиховој борби да се ова неправда исправи.

„Са места српског члана Председништва БиХ искористићу све своје међународне контакте да својим саговорницима укажем на неправду која је овим дискриминаторским законом нанесена СПЦ у Црној Гори“, поручио је Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here