Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Уставни суд БиХ постао “криминална организација” која не поштује Устав ни законе, или поштује само законе које је наметнуо високи представник.

Уставни суд БиХ усвојио је захтев Министарства одбране у Савету министара, о књижењу на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча, које је у поседу Републике Српске.

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ да усвоји жалбу Министарства одбране у Савету министара о књижењу на БиХ, Додик је рекао да имовина по Уставу припада ентитетима, преноси РТРС.

“Устав каже да све оно што није изричито дато БиХ, припада ентитетима, а имовина није дата и припада ентитетима. Овдје се очигледно ради о пљачки и отимачини која се покушава легелизовати одлукама Уставног суда који у континуитету крши Устав и ради против Републике Српске”, оценио је српски члан Председништва БиХ.

Уставни суд БиХ усвојио је жалбу Министарства одбране у Савету министара о књижењу на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча, које је у поседу Републике Српске.

РТРС наводи да је ту жалбу Уставни суд усвојио на последњој седници, одржаној 20. маја.

У пресуди се наводи да постоји повреда права на правично саслушање и укида пресуда Окружног суда у Требињу од 24. јануара 2018. године, те се предмет враћа том суду, који је дужан да по хитном поступку донесе нову одлуку.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here