Mesto za reklamu

10.05.2019.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Нишу да је српски народ познат по антифашистичкој борби и борби за слободу и да је научио да је страдалнички народ тамо где није имао организовану своју државу и војску.

“У менталитету српског народа и његово поимање слободе је везано за државу која се манифестује кроз јаку и организовану војску и службе безбедности које треба да осигурају ту слободу. И ово је посвећено томе и обележавању дана слободе”, рекао је Додик новинарима у Нишу послије приказа способности Војске и Министарства унутрашњих послова Србије под називом “Одбрана слободе” одржаног у оквиру обележавања Дана победе над фашизмом.

Додик је оценио да је приређен интересантан приказ способности, организованости, материјалне оспособљености и перфектне обучености Војске и полиције.

“Испуњена су нам срца радошћу. Ово је парада свих нас посвећена обележавању дана слободе, али и порука да Србија има чиме да брани своју слободу и, како то често истиче председник (Александар) Вучић, слободу српског народа где год да се налази. Ово је и гаранција да се више никада неће десити ‘Олуја’ или нешто слично”, поручио је Додик.

Додик је истакао да Вучић преферира разговоре на политичком нивоу, али ако неко кани да употреби силу против Срба било где, па и изван Србије, онда је Србија та која има одговорност и дужност да помогне.

Додик је изразио задовољство што је у неким сегментима параде учествовала и индустрија Српске као што је бањалучки “Космос”, који је радио на рехабилитацији застарелих војних система.

„Српска стварност“ / Срна /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here