Mesto za reklamu

Предсједник Републике Српске и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик очекује да се власт у Српској конституише у законом предвиђеном року, јер не постоје разлози да се један тако важан посао одлаже.

  1. 11. 2018.

“Чекамо званично проглашење изборних резултата да би и формално правно кренули у конституисање новог сазива Народне скупштине и Владе Републике Српске”, рекао је Срни Додик, који је и лидер СНСД-а.

Додик је истакао да ће један од првих корака бити сједница страначких органа СНСД-а, на којим ће се и озваничити да је мандатар Радован Вишковић. “То ће наравно бити питање формалности, јер смо ми унутар СНСД на ту тему већ обавили разговоре. Међутим, поред сагласности о имену мандатара морамо испоштовати и страначка правила и процедуре, али и додатно нагластити наша програмска начела”, рекао је Додик.

Додик додаје да га радује број посланика који дијеле вриједности СНСД-а и који су спремни да заједно са овом странком преузму одговорност за унапређење живота у Републици Српској. “То гледам као патриотски чин људи који су директно награђени мандатима у Народној скупштини Српске или парламенту БиХ. По свему судећи имаћемо изузетно стабилну скупштинску већину, тако да ће и Народна скупштина и Влада моћи да функционишу доста релаксирано, без беспотребних застоја, фокусирајући се на озбиљне послове који нас чекају”, рекао је Додик.

Милорад Додик је истакао да СНСД нема намјеру да прави коалицију са ПДП-ом, који је кроз личности члана предсједништва и министра спољних послова, нанио немјерљиву штету Републици Српској својим понашањем у Сарајеву, нити у тој коалицији види појединце из СДС-а који су се одродили од политике и имена странке којој припадају, а на крају и од самог народа од кога су тражили повјерење на изборима.

“У екипи за Републику Српску неће бити ни оних припадника странака који су наши дугогодишњи коалициони партнери, коју су шпекулисали и калкулисали у изборном процесу са коалиционим мандатима”, рекао је Додик. Он је нагласио да ће бити преиспитан и анализаран рад и чланова СНСД-а и да ће на тај начин бити установљена одговорност свакога понаособ у изборном процесу. “Они у СДС-у који су се вратили родољубљу и патриотизму, а како видимо има их, добродошли су и са њима ћемо радити заједно у интересу Републике Српске”, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а је истакао да су они који су радили против Српске, без обзира на којој функцији или мјесту се налазили, поражени и да са њима нема коалиције за Републику Српску. “Умјесто што народу шаљу лажне поруке да их је неко звао, да су наводно покрадени, да су ово или оно, препоручујем им да преиспитају своје политике и своје понашање, за које их је наш народ на протеклим изборима казнио. Десило се оно што сам и најављивао прије избора, народна воља биће посљедња. И за нас и за њих. Тако је и било”, поручио је Милорад Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here