Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић указао је данас на то да по питању одржавања јавних скупова важе две мере – да на њима не може бити више од 50 учесника и да скуп мора бити најављен полицији најмање пет дана раније.

Стефановић је у изјави за агенцију Танјуг објаснио да за одржавање јавних скупова важи мера коју су предложили здравствени радници – да скуп не може имати више од 50 учесника, као и да мора бити најављен надлежној полицијској станици најмање пет дана раније, што је прописано Законом о јавном окупљању.

Он је нагласио да су сви скупови који нису сазвани у складу са овим мерама незаконити.

Потпредседник Владе је изразио захвалност свим запосленима у МУП-у на огромном раду и залагању које су показали током ванредног стања.

Све оно са чиме су се суочили, било је ново за полицајце, ватрогасце и све запослене у МУП-у, рекао је он, изразивши задовољство због тога што ни невидљиви непријатељ, какав је коронавирус, није био препрека коју припадници овог министарства не могу да превазиђу.

Према његовим речима, заједно са здравственим радницима, који су се даноноћно борили са вирусом, припадници МУП-а су се старали да се поштују препоруке струке, и били су велика подршка и помоћ у спречавању ширења заразе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here