Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Изгибосмо и ми у Хитној и сви остали доктори, рекао је за РТС доктор Александар Стијачић, коментаришући епидемиолошку ситуацију. Каже да сцене из болница подсећају на ратне филмове и позива оне који играју коло да не терају инат, јер то није добро.

У току ноћи и даље се бележи повећан број позива пацијената у вези са ковидом као и број транспорта.

Доктор Александар Стијачић каже да ситуација није сјајна. “Што бих рекао слободним речима – изгибосмо и ми у Хитној и сви остали доктори”, каже Стијачић.

“Мало сам резигниран са овим што се дешава код нас. Напољу смо на терену и видимо шта се дешава у граду. Искрено речено – ово играње кола, терање ината и шеге не знам чему служи”, упитао је доктор.

“Ти људи су требали да дођу на Инфективну клинику ноћас да виде како само изгледа, сцене подсећају из партизанских филмова – трагедија на шта то личи. Јадни људи који тамо чекају у реду, много болесних, имали смо 140, односно 150 позива – сви смо у скафандерима, све клинике у Београду су ковид, осим Ургентног центра и ВМА, возимо по Србији пацијенте”, каже он.

Подсећа да је и “Драгиша Мишовић” у ковид систему, као и КБЦ Звездара и Земунска болница, возимо у Крушевац, Смедерево, нема места више.

“Ово је апел лекара, нема везе са партијском припадношћу, ово је једна трагична ситуација која губи сваку могућност да се нађе неко решење”, каже он.

Према његовим речима, друге интервенције су скоро занемарљиве, људи који су стварно болесни немају могућности да добију број Хитне помоћи, који је затрпан са позивима.

“Било је око 12 позива на јавном месту, једна саобраћајна несрећа, било је срчаних болесника који не могу да добију број, била су два смртна случаја, један мушкарац је извађен из Саве а један бескућник се смрзнуо”, истакао је Стијачић.

То су, каже, ситнице у односу на ово што се дешава са ковидом.

“Сви који су играли коло могли су да дођу на Инфективну клинику да виде јадне људе које раде и у Ургентном центру који примају друге болеснике, једни преко других иду, као да снимамо ратни филм, катастрофа је како изгледа”, испричао је Стијачић.

“Као да снимамо ратни филм, нема везе са мирнодопском медицином, морамо да се смиримо, није добро терати инат,” закључио је др Стијачић у разговору за РТС.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here