Mesto za reklamu

03.07.2020.

Епидемиолог др Предраг Кон изјавио је да смо у недељи максимума када је реч о порасту броја новозаражених од вируса корона.

„После ове недеље можемо да очекујемо да ћемо, са применом мера, поступно осетити смањење регистрованих случајева“, рекао је доктор Кон.

Др Кон је истакао да, ако се нове мере буду поштовале, остаје само теоретска могућност да дође до повећања броја оболелих.

Он је навео да су све мере орочене на 14 дана, а да ће се после тога видети да ли има потребе и за неким новим, али је додао да се није разматрало које би то мере биле.

Др Кон је указао да је интензитет преношења вируса у Београду висок од самог почетка, не само у јуну месецу већ од почетка епидемије.

„Најосновнија мера је ношење маски уз кажњавање. Та мера спречава трансмисију вируса у затвореном простору. Биће ограничење на 100 људи у затвореном простору и на 500 на отвореном. Кафићи ће радити до 23 часа у Београду, а ноћни клубови биће затворени, али је донета посебна одлука да буду затворени после 23 сата. Мере су орочене на 14 дана и пратиће се њихов допринос у смањењу преношења вируса“, казао је др Кон за РТС, а преносе Новости.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here