Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Због ситуације са коронавирусом, грађани Србије дочекали су 2021. годину у својим домовима, у кругу најближих.

Није било организованог дочека Нове године на трговима у градовима, ни прослава у кафићима и ресторанима, па је највећи број грађана Нову годину дочекао, код куће, у кругу најближих.

Годинама уназад, бројни грађани и туристи окупљали су се на трговима. Славило се уз познате музичке хитове и трубаче. После 164 године први пут у београдска Скадарлија била је пуста. Није било организованог новогодишњег славља.

Центар окупљања у Београду током празника раније је био испред Народне скупштине, а ове године због ситуације са коронавирусом, трг је био празан.

Од почетка епидемије, 6. марта, 2020. у нашој земљи умрло је 3.211 особа, а зараза је потврђена код укупно 337.923 особе.

Нову 2021. годину грађани Србије су дочекали код својих кућа. То је био једини начин да се заустави неконтролисано преношење опасног вируса. Нажалост, не мали број људи дочекао је нову годину у болничким креветима. Са њима су били они који брину о њиховом здрављу здравствени радници – лекари, медицинско особље и остали који су хероји овог времена, којима и овом приликом кажемо хвала за оно што чине.

Колико ће и шта све да заустави, промени и угрози вирус ковид 19. који је свет почео да забрињава крајем 2019. године, нико није ни могао да претпостави.

Први и други јануар су нерадни дани у Републици Србији.

У нову, 2021. годину закорачили су и становници широм света. Први су је дочекали грађани пацифичких држава Самоа и Кирибати, а последњи ће 1. јануар дочекати у Америчкој Самои и на острву Нијуе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here