Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Грађани Србије дочекали су Нову годину по Јулијанском календару на трговима и у угоститељским објектима. Код Храма Светог Саве у Београду служен је молебан за Србе на Косову и Метохији и у Црној Гори.

У Београду је Српска нова година традиционално дочекана испред Храма Светог Саве где је одржан молитвени скуп подршке народу у Црној Гори, на Косову и Метохији и свим српским крајевима.

У Новом Саду, европској престоници културе 2021, православна Нова година славила се на педесет локација са више од 200 уметника из десет земаља. У Руми је госте забављао Горан Бреговић.

Пожаревљани су православну Нову годину дочекали на Тргу ослобођења уз Симфонијиски оркестар који је, уз класичне мелодије, свирао рок хитове и филмску музику.

Крагујевчани су Српску нову годину дочекали уз уз “Неверне бебе”, звуке рока и ватромет у поноћ.

Становнике Врњачке бање и све њене госте у нову годину увели су Стефан Живојиновић и Драгана Мирковић. Претходно је на на тргу код “Врапца” послужено 900 порција чорбе рибе из Мораве и кувана ракија.

Крушевљани су Српску нову годину дочекали уз Тропико бенд.

Долазак Нове године по Јулијанском календару свечано је прослављен у Чачку уз Мирослава Илића.

Нишлије су Нову годину по Јулијанском календару дочекали уз Алена Адемовића, а Прокупчани су се веселили уз песме “Амадеус бенда”.

Становници Сурдулице су традиционално једанаесту годину заредом дочекали Српску нову годину на тргу уз ватромет и кувано вино. Сурдуличане и госте забављао је Саша Матић.

Српска нова година уз ватромет и песму дочекана је и у српским срединама на Косову и Метохији – у Грачаници, Косовској Митровици, Лепосавићу, Штрпцу.

Становници Грачанице су Нову годину по Јулијанском календару дочекали на Тргу ослободилаца уз Слободана Радановића кувано вино и ракију.

Долазак Нове године по Јулијанском календару свечано је прослављен у Косовској Митровици уз ватромет и песме Жељка Васића и Вање Мијатовић. Весело је било и у Лепосавићу, госте на тргу је забављао Милан Топаловић.

Српска нова година дочекана је уз молитву, ватромет и трубаче и у многим градовима у Републици Српској. У Бањалуци у порти Храма Христа Спаситеља наступали су – ансамбл “Веселин Маслеша”, Градски тамбурашки оркестар и етно-група Искон.

Српску нову годину су дочекала и наши људи у расејању, најчешће у кругу породица или у ресторанима.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here