Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је да је светлосним спектаклом, ватрометом и традиционалном музиком, на Калемегдану дочекана кинеска Нова година – „Година пацова“.

Том приликом, присутнима су се обратили министар културе и информисања Владан Вукосављевић, градоначелник Београда  Зоран Радојичић, министар рударства и енергетике Александар Антић и амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо.

Вукосављевић је поручио да бити пријатељ и имати тако чврсте међусобне односе са једном традиционалном и трајном цивилизацијом и културом као што је Кина представља и част и обавезу и прилику да се нешто научи и да се размене искуства.

Овом приликом свим Кинезима који обитавају и живе и раде у Србији желим да наставе да се осећају као код своје куће и да знају да овде имају свој дом, своје огњиште и своје пријатеље. А свим Кинезима и у Народној Републици Кини и на целом свету желим успешну, срећну и берићетну Нову годину, да са својом породицом, својом децом, својим пријатељима, својом заједницом и читавим својим друштвом наставе да живе у годинама великог просперитета, закључио је министар културе.

Амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо захвалила је свима који су учинили да се Кинези осећају данас као код куће.

Иницијатор и оснивач фестивала је уметник Слободан Тркуља, који већ дуже ужива велику популарност у Кини и ради на културној размени између две земље.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here