1. 01. 2021.

Демократска партија Косова (ДПК) саопштила је вечерас да сматра да су лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти и в.д. председника привремених приштинских институција Вјоса Османи ‘осрамотили уставни поредак и Косово’ одласком у Северну Митровицу, ‘како би прикупили јефтине политичке поене’.

“Више од једне деценије, Аљбин Курти говори како ‘иде у Митровицу’, вођен мржњом да докаже како је држава Косово неспособна и пропала. Покушава да политички профитира на штету институција, а данас је осрамотио државу и озбиљно утицао на достигнућа у том делу Косова”, наводи се у саопштењу ДПК које је пренела приштинска Газета Експрес.

Из Демократске партије Косова упозоравају и на злоупотребу државних ресурса и функције вршиоца дужности председника.

“Злоупотребљавајући државну инфраструктуру и привилегије институције председника, Аљбин Курти, у пратњи Вјосе Османи, погазио је и понизио Косово и уставни поредак. Дозовљавајући да је хулигани са севера Косова понижавајуће протерају, Османи је показала да је недостојна функције председника и да је претвара у партијску функцију. Као политички авантуристи Курти и Османи данас су погазили достигнућа Косова”, саопштили су из ДПК, преноси Косово онлајн.

Само ДПК има снаге да врши државну власт на северу, додаје се у саопштењу, уз најаву програма за опоравак после избора 14. фебруара.

“Косову су потребни јаки лидери, који не одлазе на север ради сликања током кампање, као што то учинили Курти и Османи, већ да би вршили државну власт и омогућили слободу кретања, просперитет и будућност свих заједница у том делу земље”, поручили су, поред осталог, из ДПК.

Вјоса Османи и Аљбин Курти обишли су данас погон Трепче, а приштински медији преносе да су их по уласку у северни део Косовске Митровице окупљени грађани спречили да прођу даље.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here