Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Лидер Странке слободе и правде (С СП) Драган Ђилас каже да ће његова странка сарађивати са сваким ко јој је програмски близак, али да са Народном странком сигурно неће, истичући да би С СП имао више посланика и одборника да је на изборе изашао сам.

Ђилас је најавио и изборну скупштину његове странке у суботу, истичући да ће од тог тренутка децидно бити изнети ставови С СП када је реч о сарадњи са другим странкама опозиције.

“Ја не претим, кажем вам искрено, то је обећање, сарађиваћемо са сваким ко нам је програмски близак, нећемо са Народном странком сигурно, и са још некима који су показали некоректно понашање у ова два месеца”, изјавио је Ђилас за Н1.

Према његовим речима, С СП би имао више посланика и одборника да је на изборе ишао сам.

“Странка којој ја председавам има преко 10.000 чланова. Да смо сами изашли, имали бисмо преко 20 посланика у републичком парламенту, а и у градском преко 20 и нешто. Била нам је важнија Србија, идеја, да се промени ова власт, свега смо се одрекли, све смо прихватили да бисмо дошли до уједињења опозиције”, рекао је Ђилас.

Радио слободна Европа је недавно, како подсећа Н1, пренела наводе из документа европских обавештајних служби према којима постоје индиције о “закулисној сарадњи са Вучићем” и Ђиласовој улози ”тројанског коња”, који изазива раздор међу опозиционим странкама и већ неко време их слаби.

“Европска обавештајна агенција не постоји, то је под број један. Друго, ваша колегиница из Приштине је рекла да је имала неки увид у тај папир, и онда се на основу тог папира даље прича. Да ли тај папир постоји, ко га је направио, нико данас не зна”, коментарише Ђилас.

Он додаје и да се не осећа као “тројански коњ”.

“О томе се прича у делу јавности која сматра да је то битна ствар. Ја се не осећам као тројански коњ, али се понекад осећам као магарац, када видим шта сам све урадио и шта смо жртвовали, да би сада о нама тако говорили. Могу да кажем и да је магарац твроглава животиња, и паметна, може много да научи. Ја сам много научио и видећете како изгледа та наука коју сам стекао”, рекао је Ђилас.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here