Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Српски народ је изласком на изборе одбранио право на опстанак на севeру Косова, истовремено испољио снажно јединство са својом државом Србијом и показао да ће се проблеми у наредном периоду решавати искључиво преко Српске листе, рекао је за РТС председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Српска листа је и на јучарашњим изборима за градоначелнике у четири општине доказала да је једини репрезентативни представник српског народа на КиМ, рекао је Дрецун гостујући у Дневнику РТС-а.

“Одбијени су покушаји Приштине да евентуално преузме руковођење општине у северном делу Косовске Митровице и да почне процес, како они кажу, уједињења две Mитровице. Пропали су покушаји Приштине да уношењем раздора у српски народ покуша да реализује своје интересе”, нагласио је Дрецун.

Оваквим изласком на изборе српски народ је показао да у наредном периоду нико не може да рачуна на поделе међу Србима и да покушава да проналази појединце и неке српске странке које би имале више слуха за интересе Приштине него за интерсесе сопственог народа.

Представници четири општине ће доћи на разговор у Београд, а најављена и је и посебна седница Скупштине Србије о КиМ.

“Разговор ће бити наставак свакодневне комуникације државног руководства и политичких представника српског народа. И са српским народом ће се разговарати каква ће бити политика државе Србије на КиМ”, рекао је Дрецун.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here