Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић изјавио је данас да су држављани Србије почели да се распитују о могућностима да се евакуишу из Израела и врате у Србију, а да највећи проблем евентуалном повратку представљају отказани летови из те земље.

Како је Николић рекао за РТС, међу погинулима и рањенима нема српских држављана. Истиче да има српских држављана који се распитују за повратак у Србију, што им отежава велики број отказаних летова.

“Суочавамо се са првим запримањем обраћања наших држављана, углавном студената на специјализацији, а који се распитују за оперативно-логистичке могућности напуштања земље и повратка у Србију.

Наводи да главни међународни аеродром у Тел Авиву преусмерава слетања на аеродром “Рамон”, док авиони још увек полећу из Тел Авива, али је проблем што је највећи број летова већ отказан.

Николић указује да у Израелу живи око 1.500 држављана Србије.

“Они се могу поделити у две групе, на оне који овде живе деценијама – натурализовани двојни држављани, углавном јеврејског порекла и на оне који бораве привремено због академских специјализација, спортских и пословних ангажмана”, објашњава Николић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here