Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је јасно да неког ублажавања епидемиолошких мера мора бити. Гостујући на ТВ Хепи, Кон је први пут у студио скинуо маску, а на питање да ли је безбедно да је скине, с обзиром на то да су сви присутни вакцинисани, нагласио је да маску носи више због примера. Он је рекао да маску носи више због примера.

“Ми смо сада у доста стабилнијој ситуацији, али вирус је још са нама и померио се ка млађем узрасту. Тај додатни опрез је неопходан да нам се не би десило изненађење”, рекао је Кон на ТВ Хепи пред данашњу седницу Кризног штаба.

На питање да ли је могуће да се понови сценарио од претходног лета, Кон је одговорио да је ситуација потпуно другачија јер има доста оних који су прележали вирус имунизовани.

“Не може да се очекује да буде као што је било, али било каква прослава која може да се заврши заражавањем бесмислена је и то треба имати на уму”, нагласио је Кон.

“Али, постоје и теоретске могућности које се све више смањују и директно зависе од циркулације вируса. Вакцинисани људи ће сигурно у некој перспективи и слободније да се понашају”, нагласио је Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here