Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Медицински део Кризног штаба не може да се сагласи са организованим дочецима Нове године, а не одустаје ни од захтева да ковид пропуснице важе 24 сата, изјавио је имунолог Др Срђа Јанковић.

Он је поручио да је теза да је омикрон сој толико блажи да треба да се сви заразимо бесмислена, јер ризикујемо да се заразе и они који су у повећаном ризику, што за њих може да буде кобно.

“Све варијанте вируса изазивају различите клиничке слике, од асимптоматских, до оних са смртним исходом. Ова варијанта је неколико пута заразнија и ако се више људи зарази, већи број је у ризику. Пре свега, старији људи, невакцинисани, али и они који имају неку предиспозицију за коју не морају ни да знају док се не разболе”, рекао је Др Јанковић за РТС.

На констатацију да су многе земље одустале од организованих дочека Нове године, Јанковић каже:

“Врло је болно тражити да се после две године пандемије одложе прославе Нове године, али ми то морамо са медицинског становишта. Ако већ најављених прослава буде, као минимум бих желео да се окупљају само вакцинисани и са маскама. Теза да је омикрон толико блажи да треба да се сви заразимо је бесмислена, јер ризикујемо да се заразе и они који су у повећаном ризику”.

Др Јанковић је навео да Кризни штаб не одустаје од захтева да ковид пропуснице важе 24 сата, изузимајући објекте као што су прехрамбене радње, апотеке и бензинске пумпе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here