Mesto za reklamu
  1. 0 03. 2021.

Директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије Др Горан Стевановић изјавио је данас да ће, с обзиром на то да је прилив пацијената у болнице велики, бити ангажовани додатни капацитети у ковид болницама КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, “Земун” и ВМЦ Карабурма.

Др Стевановић је, након састанка министра здравља са директорима ковид болница, навео да ће такође максимално бити ангажовани и капацитети у ковид болници у Крушевцу, јер је она у Батајници већ преоптерећена и при крају је пројектованих капацитета.

Он је истакао да се може очекивати да данас и сутра пацијенти из Београда и других места буду упућивани на лечење у Крушевац, напоменувши да ће, сходно ситуацији, наредних дана бити доношене даље одлуке о томе шта треба радити и како прилагодити здравствени систем овој ситуацији.

Према његовим речима, циљ је да се максимално, колико је могуће, очувају тренутни капацитети, односно да се не уводе нове болнице у ковид систем, како би и нековид пацијентима имао ко да помогне.

Директор Инфективне клинике је подсетио на то да је у децембру прошле године максималан број хоспитализованих био већи од 11.000 и да је тада здравствени систем показао да може да се избори са ситуацијом.

Стевановић је указао на то да би било могуће примити још пар хиљада изнад тог броја, упозоривши да би то значило да сви који нису ковид пацијенти остају без неге.

Он је нагласио да један део становништва не прихвата да је коронавирус ту, не придржава се мера, дистанце, маски и вакцинације и покушава да води потпуно нормалан живот, као да се ништа не дешава, и то све док се не разболи.

Најважније две мере које предлаже Кризни штаб су вакцинација и прекид свих контаката. То можемо сами, ако има добре воље, за то нам нису потребне мере, поручио је Др Стевановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here