Mesto za reklamu

19.02.2021.

Директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић, наш водећи стручњак за пандемију ковида 19. изјавио је да би медицински део Кризног штаба могао да затражи пооштравање мера уколико епидемиолошка ситуација настави да се погоршава.

Стевановић, који је и члан Кризног штаба, рекао је да се то пре свега односи на скраћивање радног времена угоститеља и допунско смањивање попуњености капацитета туристичких објеката.

Он је, након састанка министра здравља с директорима ковид болница, истакао да се епидемиолошка ситуација погоршала, да расте број заражених ковидом-19 и оних који захтевају болничко лечење.

Како је додао, ковид болнице у Батајници и Крушевцу ће у потпуности искористити своје капацитета.

Он је рекао да је овог пута договорено да се болнице које су изашле из ковид система, не враћају у тај режим, већ да се посвете лечењу нековид пацијената.

У обе болнице већ раде ангио сале, а приводи се крају припрема хируршких сала, додао је Стевановић.

„Молимо поново. Очекује нас пораст броја оболелих као резултат опуштања на сваком кораку, и активности које нису есенцијалне за живот, попут дружења, рекреације, спортских активности…“, напоменуо је Стевановић.

Он је рекао да оптерећење здравствених радника директно зависи од понашања грађанства.

„Здравствени радници годину дана носе ову пандемију на својим леђима. Надамо се да ће коначно неко обратити пажњу на наш умор“, рекао је Стевановић, пренео је Танјуг.

Он је навео и да вакцинација иде великом брзином, али и поновио да након што неко прими прву дозу вакцине, није одмах заштићен, већ мора проћи пет недеља, да би се могло рећи да сте заштићени.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here