Mesto za reklamu

02.04.2021.

Члан Кризног штаба за борбу против корона вируса Др Бранислав Тиодоровић изјавио је да су ковид болнице “затрпане” пацијентима и да није време за попуштање мера.

Др Тиодоровић је оценио да не може ништа да се мења док ситуација не почне да се смирује.

Члан Кризног штаба Тиодоровић је за лист Политика рекао да има много више заражених него регистрованих и да се неки, најчешће млади са лакшом клиничком сликом не јављају на тестирање, јер неће да буду у самоизолацији.

Како је још навео, размишља се о отварању башти кафића, где би важила посебна правила, на пример да по особи треба да се одвоји девет квадратних метара.

Тиодоровић је оценио и да Кризном штабу за борбу против короне “недостају комуниколог, психолог, социлог”.

“То се види унутар тима, у преносу информација и порука које се шаљу. Комуниколог је битан јер тачно зна како би требало комуницирати, јер то не знају баш потпуно ни лекари ни политичари из штаба”, рекао је Тиодоровћ.

Према његовим речима, битно је разговарати са грађанима на терену и чути њихово мишљење, што он ради јер није “кабинетски епидемиолог”.

Он је оценио и да је потребно имати добру кампању да би вакцинацијом био обухваћен већи проценат становништва, што је тренутно најслабија карика.

“Ми тренутно имамо четири-пет спотова с успешним глумцима. Треба ангажовати и уметнике и спортисте и познате личности, али и обичне људе из народа. Треба снимити и младе људе, студенте, који су вакцинисани да виде њихови вршњаци који се двоуме”, рекао је Тиодоровић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here