Mesto za reklamu
  1. 07.. 202121.

Главни амерички стручњак за заразне болести Ентони Фаучи оценио је да би вакцинисаним Американцима чији је имуни систем угрожен могла бити потребна додатна доза вакцине против ковида-19, јавља Ројтерс указујући да се Сједињене Државе суочавају са растом заражених делта варијантом коронавируса.

Фаучи је у интервјуу за ЦНН рекао да се ради о „пацијентима који су имали трансплантације, који су прошли хемотерапију због карцинома, који имају аутоимуне болести, који су на имунотерапији“, рекавши да су то први кандидати за „евентуално трећу ревакцинацију“, која ће вероватно уследити.

Он је нагласио да здравствени стручњаци „активно разматрају“ разматрају и да ли ипак треба увести упутства за ношење маски и за Американце који су вакцинисани.

Указујући на студије које показују да је можда дошло до пада имунитета особа које су вакцинисане, Фаучи је рекао како амерички здравствени званичници анализирају податке како би одредили у ком тренутку ће бити потребна ревакцинација.

Британска агенција подсећа да је прошле седмице израелско министарство здравства пријавило смањење ефикасности фајзерове вакцине у спречавању зараза и симптоматских болести.

Израелски стручњаци су истовремено рекли да је вакцина против коронавируса, коју су развили Фајзер и БајоНТек, дата у две дозе, и даље високо ефикасна у спречавању озбиљног обољења.

Опадање ефикасности подудара се са ширењем делта варијанте, која је сада доминантан сој у Израелу, наводи Ројтерс.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here