Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је епидемијска ситуација у Србији забрињавајућа, а да британски сој коронавируса постаје доминантан.

Ђерлек је приликом посете Новом Пазару поручио да је ситуација како у читавој земљи, тако и у том граду, алармантна и нестабилна, наводећи да је, према речима епидемиолога, британски сој тренутно 80 одсто присутан.

Према његовим речима, све је извесније да ће британски сој бити доминантнији него основни сој коронавируса, што објашњава чињеницу да су болнице пуне и да је много већи број заражених него раније.

Државни секретар је истакао да у Србији на данашњи дан има приближно 840.000 ревакцинисаних, што нас поново сврстава у сам врх Европе и света.

Он је, међутим, навео да нису сви региони подједнако заступљени у вакцинацији, због чега је данас на терену по налогу министра здравља.

Морамо разговарати са грађанима и објашњавати колико је важна вакцинација, јер је то једини спас против ове опаке болести, рекао је Ђерлек, при чему је навео податак да је пре седам дана у Новом Пазару било 5.000 вакцинисаних, а са синоћним пресеком тај број износи 7.000.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here