1. 05. 2020.

Естетска и пластична хирургија све су популарније у савременом свету, а жене широм планете су све отвореније за корекције овакве врсте. Но, пре него што се одважите на било какав захват, неопходно је пронаћи доброг и поузданог хирурга – оног који ће свој посао одрадити беспрекорно и заиста учинити да изгледа складно и лепо, без икакве шансе за било какав другачији резултат.

Један од таквих управо је доктор Ненад Јосиповић, најнаграђиванијих естетски хируг у Европи и једно од најпризнатијих имена у овим водама. Труд и напоран рад, као и жеља да напредује одвели су га пут Немачке, где је и завршио студије медицине, те данас живи и ради у Франкфурту, пише Блиц Жена.

Доктор Јосиповић ће бити главни учесник Беаутy Зоом панелу на коме ће се разговарати о предностима естетске хирургије и одговарати на питања и разрешити бројне дилеме. Такође, у панелу ће гошћа бити и једна од најпознатијих блогерки модног света – атрактивна и шармантна Тамара Калинић.

  Иза овог младог доктора је већ огроман стаж, искуство, а квалитет његов рада поткрепљен је бројним наградама и признањима. Ипак, једна му је дража од свих других, а то је она са Конгреса пластичних хирурга Немачке, ДГПРÄЦ, где је тема била рак дојке.

Ненадов сан о раду у области естетске хирургије отпочео је сасвим случајно, али одвео га је далеко.

“Имао сам 15 година када сам уз серију „Режи ме“ пожелео да будем естетски хирург. Тада сам почео да сањам и тај сан ми се остварио”, каже наш саговорник.

Ипак, признаје да јунак те серије Кристијан Трој, с којим га бројни српски и светски медији пореде, није његов идол.

“Ја не видим ту физичку сличност међу нама, али у сваком случају Трој је у тој серији имао планетарну популарност као пластични хируруг, тако да је са тог аспекта то једно лепо поређење”, додаје.

Та дечачка идеја, наставља доктор, одвела га је на студије медицине у Београду. Убрзо потом, када је имао 21, преселио се у Немачку у жељи на научи језик и тамо студира. После завршеног Медицинског факултета Унивезритета у Франкфурту и специјализације почео је да ради у тамошњој познатој приватној клиници.

“Конкуренција је велика у овом послу, многи желе да специјализирају пластичну хирургију, а места је веома мало. Тешко је остварити се у овој области, а нарочито када сте странац у Немачкој. Срећом, до сада се све развија онако како сам замишљао”, смеје се др Јосиповић, који људе својим даром дословно чини лепшим.

Највећи изазов у пластичној хирургији је остварити жеље пацијената, а то није, каже, лако, јер су очекивања често нереална.

“Најзахтевнији део естеске и реконструктвине хирургије којим сам се до сада бавио су операције промене пола код пацијената транссексуалне оријентације. То је дуг процес јер они пролазе кроз тешке психичке фазе и потребно им је много година да се привикну на услове живота и у свом старом и у новом телу. Ипак, на крају је најважније видети срећне пацијенте. А код оних мање захтевних захвата, међу дамама су убедљиво најпожељније корекције груди, док мушкарци углавном траже липосукцију, мале захвате на лицу”, објашњава овај врхунски стручњак.

“Најновији тренд у естетској хирургији је формирање тела сопственим масним ткивом зато што га јако лепо можете уклонити тамо где га има превише и где га не желите и њиме нагласити део тела којим нисте задовољни “, открива доктор како је тај процес увелико популаран и у Немачкој и у свету.

У његовој ординацији, каже, доминирају жене, али и број мушкараца свакодневно расте. Питали смо га да ли и сами хирурзи морају да изгледају добро: “Очекивање многих пацијената је да хирург који стоји испред њих и сам има неки додир с естетиком”.

Кроз ове и сличне захвате доктор Јосиповић има прилику да ради посао који воли, а баш то га изнова инспирише. Уз ту љубав према послу расла је и љубав и према Франкфурту у ком живи, за који га везују лепе успомене, пријатељи.

“Ту највише волим да пратим промене, да гледам како се град развија, волим све новине, нове небодере, паркове, шеталишта. Франкфурт је све интересантнији за живот”, акцентује.

С друге стране, он негује јаке везе са родним Панчевом и Србијом, са породицом и фамилијом који ту живе, па се увек радо враћа. Признаје и да прижељкује да баш ту у будућности оствари пословне замисли.

“Имам још много планова, за мене је живот тек почео и радујем се свему што долази”, каже за крај др Јосиповић.

 „Српска стварност“ / Блиц жена /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here