Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Заменик председника Демократског савеза Косова Љутфи Хазири каже да је у начелу договорена коалиција са покретом Самоопредељење, али да се још разговара о детаљима споразума.

Хазири је потврдио да су пре два дана разговарали тимови ДСК И ПС, али није навео где су се председници две странке Иса Мустафа и Аљбин Курти састали.

“Не могу да причам о месту и начину на који лидери комуницирају. Али последњи састанак је био у ‘тимском формату'”, рекао је Хазири, преносе приштински медији.

Хазири, који је и председник општине Гњилане рекао је да је двема странама сада преостало да се консултују како би могле да закажу нови састанак и да потпишу споразум о формирању косовске нове владе.

Према информацијама које преносе косовски медији, Самоопредељење је дало нову понуду Демократском савезу Косова, а извори блиски двема странкама сугеришу да је партија Аљбина Куртија понудила додатно министарство ДСК-у, преноси Зери.

У последњој понуди Самоопредељења предвиђено је да странка Исе Мустафе добије седам министарстава. Повећање броја министарстава за ДСК понуђено је као компензација за место председника парламента, на које је 26. децембра изабран Гљаук Коњуфца. Према истим изворима, поред седам министарстава, ДСК ће имати и право да предложи кандидата за место председника Косова следеће године, када истиче мандат садашњем председнику.

ДСК и ПС су странке победнице на косовским изборима одржаним 6. октобра. Од тада представници две странке разговарају о формирању владе Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here