Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Италије Луиђијем де Мајом. Односи две земље су веома добри, имамо подршку Италије за наш европски пут, истакао је Вучић.

Александар Вучић је нагласио да две земље имају дугу традицију добрих и пријатељских односа, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

“Италија је данас један од најважнијих политичких и економских партнера Србије у Европи и већ више година је и један од најважнијих економских партнера Србије. Она је други спољнотрговински партнер Србије и друго извозно тржиште (до краја 2018. било је прво), а четврти увозни партнер”, рекао је Вучић.

Председник Вучић је истакао да Италија спада међу највеће инвеститоре у српску привреду.

Двојица саговорника разговарали су о ситуацији у региону и о застоју у дијалогу Београда и Приштине након увођења такси на српску робу.

Председник Вучић истакао је да је Србија спремна да, одмах по укидању такси, настави разговоре и дијалог са Приштином и изразио наду да постоји могућност да се дође до компромисног решења проблема.

“Италија је пријатељ Србије на европском путу и учинићемо све да убрзамо процес прикључења. Западни Балкан јесте кључни фактор проширења ЕУ”, истакао је министар спољних послова Италије де Мајо и предложио да се настави са добром праксом одржавања заједничких седница двеју влада.

Де Мајо је председнику Вучићу честитао на економским резултатима, нарочито у смањењу незапослености, као и у области нових технологија и укључењу младих у те процесе.

У разговору је учествовао и министар спљних послова Србије Ивица Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here