1. 08. 2020.

Председник Атлас групе и блиски пријатељ председника Ђукановића и финансијер ДПС у тв разговору са Светозарем Маровићем, који је обављао највише функције у у ДПС, у Црној Гори и СР Југославији, разоткриће криминални досије председника Мила Ђукановића, због којих би морао, како каже, да напусти положај председника.

Кнежевић каже да је дошао тренутак да Светозар Маровић исприча шта зна о Милу Ђукановићу и открије како је са својом криминалном групом опљачкао Црну Гору, најавио је председник Атлас групе Душко Кнежевић.

Кнежевић је на свом Инстаграм профилу за 21 вечерас најавио да ће објавити свој разговор  и Светозара Маровића. У најави тог догађаја он подсећа на истакнуту улогу Маровића, кога је на криминалан начин елиминисао Мило Жукановић, зарад личног интереса:

Светозар Маровић био је скоро 25 година најважнији ослонац Мила Ђукановића. Све док га није ухапсио у децембру 2015. и потом приморао да призна да је наводно био шеф криминалне групе, држећи му чланове породице као таоце. Маровић ће тврди Кнежевић сада разоткрити Ђукановићеву организовану криминалну групу, јер је то најмање што  дугује својој породици и Црној Гори.

Уз Момира Булатовића, њих двојица су, послије АБ револуције, градили систем у којем је ДПС био недодирљив. Приликом раскола у ДПС-у 1997, Маровић је био кључни човек који је донео превагу Ђукановићу, иако је са Булатовићем био кум.

Другу кључну улогу одиграо је у марту 1999, током НАТО бомбардовања, када је успео као председник Скупштине, да од свих парламентарних странака,па чак и од Булатовићеве СНП, добије потпис на Резолуцији о миру. Тиме је Црна Гора сачувала себе од могућих конфликата полиције и војске, тада још под Милошевићевом командом, и грађанског рата.

Важио је за смиреног и мудрог идеолога ДПС-а који је знао како се граде мостови. После Београдског споразума, од 2003. до 2006, био је председник државне заједнице Србија и Црна Гора. Након тога преузима на себе комуникацију са Црногорском Митрополијом СПЦ, да би се дефинисао положај цркве у независној ЦГ, те координацију припреме првог Устава независне Црне Горе.

Након што је показао да је једини озбиљан конкурент Ђукановићу у владајућој партији покренута је акција за његово одстрањивање са политичке сцене. Неколико година је припреман терен за његово хапшење. Ставили су му лисице на руке као председнику Политичког савета ДПС-а, јавно га понизили.

Уместо да узврати тада је одлучио да сачува породицу. Сада је дошао тренутак да исприча шта зна о свом саборцу који му је забио нож у леђа и открије како је Ђукановић, са својом криминалном групом, пљачкао Црну Гору – најављује Душко Кнежевић, председник Атлас групе, један од најближих пријатеља Мила Ђукановића и човек који је, како тврди и за то има доказе, финансирао ДПС и лично председника ЦГ Мила Ђукановића.

Преостаје нам да свој суд о доказима које ће нам пренети сами донесемо.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here